Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Participarea reprezentanților Republicii Moldova la cea de-a doua ediție a Festivalului International al artelor din ţările arealului carpatin «CARPATHIAN SPACE»

În perioada 5-6 mai 2017, reprezentanții Republicii Moldova au participat la cea de-a doua ediție a Festivalului International al artelor din ţările arealului carpatin «CARPATHIAN SPACE», care s-a desfășurat în or. Ivano-Frankovsk.

La acest eveniment, Republica Moldova a fost reprezentată de ansamblul de dansuri populare "Moldoveneasca", care a fascinat publicul cu un repertoriu deosebit de muzică şi dans popular, precum de solista Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Ana Moraru, care a reprezentat cu brio şcoala naţională de canto. De asemenea, a fost prezent și Preşedintele Uniunii Muzicienilor din Moldova, dl Aurelian Dănilă.

În luarea sa de cuvânt în cadrul Mesei rotunde, desfășurate cu genericul „Spațiul carpatic. Arta reunește", la care au luat parte atât Ambasadorii țărilor participante la Festival, cât reprezentanții autorităților regionale și locale, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean a ținut să menționeze că acest eveniment cultural, constituie o oportunitate aparte de a cunoaște și a înțelege mai bine cultura bogată și tradițiile popoarele țărilor participante, inclusiv a Republicii Moldova.

Ruslan Bolbocean a specificat că este îmbucurător faptul că, pentru al doilea an consecutiv, colectivele artistice moldovenești participă la Festivalul International al artelor din ţările arealului carpatin, grație sprijinului oferit de Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Ambasadorul a mai spus că evoluarea pe scenele Ivano-Frankovsk-ului a talentelor autohtone ale țării noastre, permit o promovare la nivelul corespunzător a culturii Republicii Moldova, a valorilor naționale autentice, precum și a măiestriei artiștilor.

În marja Festivalului, a avut loc un meci amical de fotbal cu echipa Ucrainei, la care a luat parte echipa Naţională a Moldovei de fotbal pe plajă. Partida a fost precedată de ceremonia de inaugurare a edificiului sportiv dedicat sporturilor pe plajă din oraşul Ivano-Frankovsk.

Festivalul «CARPATHIAN SPACE» a fost organizat de Ministerul Culturii al Ucrainei, în colaborare cu Teatrul Național de Operetă din Kiev, având menirea de a reliefa tradiţiile, obiceiurile unice şi potențialul cultural al popoarelor arealului carpatin, promovarea schimburilor culturale între țările participante, inclusiv acordarea sprijinului specialiştilor în domeniul etnografic şi al folclorului în vederea tezaurizării valorilor culturale și naționale.