Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Participarea Ambasadei Republicii Moldova la sărbătorirea Zilei Europei în or. Vinnița

La 20 mai 2017, cu prilejul Zilei Europei, la Vinnița, Ambasada Republicii Moldova, în colaborare cu Consulatul Onorific al țări noastre, au participat în premieră cu un cort separat în cadrul manifestărilor dedicate sărbătorii păcii și unității.

Vizitatorilor standului expozițional le-au fost oferite broșuri cu informații despre Republica Moldova, materiale promoționale, aceștia având posibilitatea să se familiarizeze cu aspecte ale culturii, tradițiilor și obiceiurilor moldovenești, inclusiv cu bucătăria Moldovei, degustând din bucatele, dulciurile şi băuturile naționale. De asemenea, Ambasada a pus la dispoziția celor interesați cărți și CD-uri cu muzică populară.

Pe lângă expoziţia desfășurată, oaspeţii au putut obţine răspuns la un șir de întrebări din domeniul economic și politic al țării noastre, în special procesul de integrare europeana al Republicii Moldova, beneficiile pentru cetățenii moldoveni, urmare a liberalizării regimului de vize și semnării Acordului de Asociere cu UE.

La activităţile dedicate celebrării Zilei Europei la Vinnița a participat Prim-ministrul Ucrainei Vladimir Groisman, Președintele Administrației de Stat a regiunii Vinnița, Valery Koroviy, Primarul or.Vinnița, Sergei Morgunov, reprezentanţi ai corpului diplomatic, ai autorităţilor publice locale și regionale, ai instituțiilor de cultură și învățământ, oameni de afaceri.