Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Participarea reprezentanților Republicii Moldova la Festivalul Internațional „O-FEST 2017”

În perioada 10-11 iunie 2017, la Kiev și Bucea s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Operă «O-FEST», considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale țării. Ediția curentă a Festivalului a fost organizată de către Ministerul Culturii al Ucrainei și Teatrul Național de Operetă din Kiev.

Programul evenimentului a cuprins spectacole de o înaltă ținută artistică, cu participarea interpreților și dirijorilor teatrelor muzicale din Moldova, Austria, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Canada, China, Lituania, Germania, Polonia, România, Slovacia și Ucraina.

În cadrul actualei ediții jubiliare a Festivalului a evoluat solista Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Lilia Șolomei, cu piesele ”Valsul” de compozitorul Gh.Mustea și ”Con te partiro” de Francesco Sartori, care au pus în valoare expresivitatea vocală și artistică a interpretei.

Interpreții Republicii Moldova participă pentru al treilea an consecutiv la edițiile Festivalului de Operă «O-FEST», prezentând cu brio şcoala naţională de canto.