Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Ceremonia de înmânare a exequaturului Consulului onorific al Republicii Moldova în regiunile Lvov, Rovno și Ternopol Vladimir Gubițkii

La 20 iulie curent, la invitația MAE al Ucrainei, a avut loc ceremonia de înmânare a exequaturului Consulului onorific al Republicii Moldova în Ucraina, cu circumscripția consulară care cuprinde regiunile Lvov, Rovno și Ternopol, domnului Vladimir Gubițkii.

Exequaturul a fost înmânat de către Șeful Departamentului Protocol de Stat al MAE al Ucrainei doamna Olga Ciubrikova, care și-a exprimat speranța că activitatea Consulatului onorific al țării noastre la Lvov va contribui eficient la promovarea continuă a cooperării ucraineano-moldovenești reciproc avantajoase.

Ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, domnul Ruslan Bolbocean, prezent la ceremonie, a adus mulțumiri autorităților ucrainene pentru acceptarea inițiativei părții moldovenești privind instituirea Oficiului consular al țării noastre în or. Lvov, remarcând că acesta este deja al treilea Consulat onorific al RM care se deschide în Ucraina.

La rândul său, Consulul onorific V.Gubițkii a ținut să-și exprime gratitudine autorităților moldovenești și celor ucrainene pentru încrederea acordată, dând asigurări că va reprezenta la un nivel cuvenit țara noastră în Ucraina.