Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Recepția cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova în or. Vinița, Ucraina

Pe 12 septembrie 2017, la Vinița, a avut loc o Recepție cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova. Evenimentul festiv, realizat în premieră în una din regiunile Ucrainei, a fost organizat cu sprijinul Consulatului Onorific al țării noastre de la Vinița.

În alocuțiunea sa, Ambasadorul Ruslan Bolbocean a menționat că Independența Republicii Moldova și a Ucrainei au fost declarate la o distanță de câteva zile, și de atunci ambele țări au pășit împreună pe calea democrației și eurointegrării. Ambasadorul a evocat că la etapa actuală relațiile moldo-ucrainene sunt marcate de existența unui dialog politic activ, a unei cooperări comercial-economice avantajoase și a unor legături cultural-umanitare strânse.

La rândul său, Guvernatorul regiunii Vinița, Valerii Korovii, prezent la eveniment, a menționat buna colaborare interregională stabilită cu Republica Moldova și a ținut să aducă mulțumiri autorităților moldovenești pentru decizia de a inaugura primul Consulat Onorific la Vinița, activitatea căruia contribuie la consolidarea cooperării moldo-ucrainene într-un șir de domenii de interes reciproc.

La Recepție au fost prezenți reprezentanții MAE al Ucrainei, autorităților regionale și locale, mediului academic, oamenii de afaceri, precum și o delegație a raionului Soroca condusă de Președintele acestuia.

Oaspeții au fost serviți cu vinuri și bucate tradiționale moldovenești, în cadrul evenimentului evoluând cu un recital bogat de muzică populară orchestra ”Doina Basarabiei” din municipiul Soroca.