Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Ruslan Bolbocean cu Guvernatorul regiunii Lviv Oleg Syniutka

Pe 27 februarie 2018, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu Președintele Administrației Regionale de Stat Lviv, Oleg Syniutka. La întâlnire a participat, de asemenea, Consulul Onorific al RM la Lviv, Vladimir Gubițkyy.

Cei doi oficiali au abordat un șir de subiecte ce țin de cooperarea interregională, aprofundarea colaborării în domeniile comercial-economic și cultural-umanitar. Interlocutorii au punctat și posibilitățile de dinamizare a cooperării comercial-economice și investiționale, reieșind din interesul unui număr sporit de agenți economici din regiunea Lviv de a iniția cooperarea cu Republica Moldova, în special în domeniul agroindustrial.

În acest context, a fost specificat că inaugurarea în anul 2017 a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Lviv, va facilita stabilirea contactelor directe între mediile de afaceri din Republica Moldova și această regiune, inclusiv va contribui la realizarea unor proiecte concrete în domenii de interes comun.

De asemenea, autoritățile regionale au fost informate despre implementarea de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a proiectului „Ambasada vine mai aproape de tine”, în vederea acordării asistenței consulare în teritoriu cetățenilor moldoveni, în acest scop pe 20 aprilie 2018 urmând a fi realizată deplasarea la Lviv a funcționarului consular al Ambasadei.