Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Consultări politice interministeriale moldo-ucrainene

Pe 15 februarie, la Kiev, s-a desfăşurat o rundă de consultări interministeriale moldo-ucrainene, partea moldovenească fiind reprezentată de către Secretarul de Stat Tatiana Molcean, iar cea ucraineană de către Viceministrul afacerilor externe Vasyl Bodnar.

Agenda consultărilor a inclus un spectru larg de subiecte, oficialii remarcând dinamica pozitivă a dialogului politic între cele două țări, în special la nivel înalt, înregistrată în ultimul timp, fapt ce marchează perspective reale pentru consolidarea pe mai departe a cooperării bilaterale în diverse domenii de interes reciproc. În context, s-a discutat pe marginea acțiunilor comune planificate, în conformitate cu Foaia de parcurs privind dezvoltarea relațiilor bilaterale pentru anul 2018, semnată de către prim-miniștrii Republicii Moldova și Ucrainei.

Abordând subiectul interacțiunii la frontiera de stat moldo-ucraineană, oficialii au remarcat disponibilitatea implementării pe deplin a controlului comun în punctele de trecere a frontierei, în special pe segmentul central al acesteia. Interlocutorii au convenit asupra continuării practicii de desfășurare a consultărilor politice interministeriale, următoarea rundă urmând să aibă loc la Chişinău.

Cu ocazia aflării sale la Kiev, Secretarul de Stat Tatiana Molcean a purtat discuții și cu Viceministrul tineretului și sportului al Ucrainei Mykola Movcean.

Sursa: mfa.gov.md