Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Participarea Ambasadorului Ruslan Bolbocean în cadrul video flashmobului dedicat marelui poet ucrainean Taras Șevcenko

Pe 1 martie 2018, Ambasadorul Ruslan Bolbocean a participat, alături de primul președinte al Ucrainei, Leonid Kravchuk și ambasadorii Poloniei, Bulgariei, Georgiei, Kazahstanului și Pakistanului la un video flashmob dedicat aniversării a 204 ani de la nașterea marelui poet ucrainean cu genericul ”Taras Șevcenko. Testamentul reunește”.

În cadrul video flashmobului, care s-a desfășurat în incinta Muzeului Național Taras Șevcenșo din Kiev, Ambasadorii statelor străine acreditați în Ucraina au recitat versuri din renumitul "Testament" al lui Taras Șevcenko, opera Marelui Kobzar răsunând în limbile română, poloneză, georgiană, engleză, bulgară, franceză și kazahă.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului cultural "Нас єднає Шевченкове слово", organizat de Fundația Internațională pentru Cooperare Culturală și Universitatea Națională de Cultură și Arte din Kiev.

Mesajul video poate fi accesat la acest link:

https://www.youtube.com/watch?v=cTS5wm2LEUQ&feature=youtu.be