Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Înmânare a premiului ”Omul anului - 2017” renumitului interpret din Republica Moldova, artist al poporului, Ion Suruceanu

Pe 24 martie 2018, în incinta Teatrului Național de Operă din Kiev a avut loc ceremonia de înmânare a premiului ”Omul anului - 2017” renumitului interpret din Republica Moldova, artist al poporului, Ion Suruceanu.

În cadrul ceremoniei festive, organizatorii proiectului au menționat că Premiul internațional a fost oferit interpretului moldovean Ion Suruceanu pentru valorosul său aport la dezvoltarea relațiilor culturale dintre Republica Moldova și Ucraina și contribuția adusă la apropierea spirituală a celor două popoare. Maestrul a fost denumit drept favorit național, piesele sale muzicale devenind parte a culturii muzicale ucrainene.

După înmânarea premiului, Maestrul Ion Suruceanu a interpretat câteva piese muzicale și șlagăre îndrăgite de publicul ucrainean, fascinând sala prin talentul, sensibilitatea și inteligenta artistică.

În anul 2017, Prezidiul Consiliului Academic Superior al Programului național al Ucrainei ”Людина Року” a luat decizia ca premiul internațional Omul anului în domeniul ”Cultură și artă” să fie conferit reputatului artist, apreciat atât de publicul din Republica Moldova, cât și din Ucraina.

Totodată, în cadrul ceremoniei Premiul în domeniul artelor a fost oferit conaționalului nostru Radu Poclitaru, renumitul coreograf și fondator al Teatrului Kyiv Modern-Ballet.

Programul ”Людина Року”, a fost înființat în 1995 și anual acest titlu este acordat personalităților marcante din Ucraina și de peste hotare pentru realizările și succesele semnificative într-un șir de domenii precum politic, economic, diplomatic, cultura și arta, jurnalismul, managementul, finanțele, agricultura, sportul ș.a.