Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Participarea Ambasadorului Ruslan Bolbocean la evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Francofoniei în Ucraina

În perioada 20-27 martie 2018, în Ucraina, s-au desfășurat Zilele Francofoniei. În cadrul evenimentelor organizate cu acest prilej, pe 21 martie 2018, Ambasadorul Ruslan Bolbocean a participat alături de Ambasadorii Franței, Belgiei, Bulgariei, Canadei, Ciprului, Elveției, Egiptului, Greciei Libanului, Luxemburgului, Marocului, Vietnamului și Armeniei, la întâlnirea Șefilor Misiunilor Diplomatice ale țărilor membre a Organizației Internaționale a Francofoniei cu Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Pavlo Klimkin și Ministrul Învățământului şi Ştiinței Lilia Grinevici. Aceasta reuniune a fost prilejuită lansării săptămânii Francofoniei în Ucraina și promovării Anului limbii franceze în instituțiile de învățământ ucrainene pe durata anului universitar și academic 2018-2019.

universitar și academic 2018-2019. Pe 27 martie, în incinta Academiei Diplomatice a Ucrainei a avut loc ceremonia de închidere a Zilelor Francofoniei, cu participarea Secretarului de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Andriy Zayats și a Ambasadorului itinerant din cadrul MAE ucrainean responsabil pentru Francofonie Yurii Pyvovarov. În cadrul unei ceremonii festive, Ambasadorii Republicii Moldova, Franței, Belgiei, Ciprului și Elveției au înmânat premii valoroase celor 12 laureați ai concursului video în limba franceză cu genericul «Quand l'art s'exprime autour de moi!», la care au luat parte elevi și studenții ucraineni cu vârsta între 12 și 25 de ani, organizat de Misiunile diplomatice în contextul promovării valorilor Francofoniei în Ucraina.