Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Participarea reprezentanților Republicii Moldova la cea de-a treia ediție a Festivalului International al artelor din ţările arealului carpatin ”Carpathian Space” și la ”Forumul Educațional”

În perioada 4-5 mai 2018, reprezentanții Republicii Moldova au participat la cea de-a treia ediție a Festivalului International al artelor din ţările arealului carpatin «Carpathian Space», care s-a desfășurat în or. Ivano-Frankovsk.

La acest eveniment cultural Republica Moldova a fost reprezentată de cunoscutul și apreciatul ansamblu de cântece și dansuri populare "Strămoșeasca" din Anenii-Noi, conducătorul artistic şi coregraful căruia este maestrul în artă Andrei Baciu, de Artistul poporului Vasile Moroșanu, precum de solista Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” , Inga Lupu, care au fascinat publicul cu prestația și evoluția lor de excepție. De asemenea, a fost prezent și Vicepreşedintele Uniunii Muzicienilor din Moldova Aurelian Dănilă.

În marja Festivalului s-a desfășurat și un ”Forum Educațional” cu participarea reprezentanților Ministerelor Educației din Republica Moldova, România, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Slovacia și Cehia. La lucrările Forumului au luat parte Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean și Şeful Direcţie învăţământ general din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Valentin Crudu.

În cadrul luării sale de cuvânt pe durata ”Forumului Educațional”, reprezentanții Republicii Moldova au menționat importanța acestui eveniment desfășurat sub patronajul Ministrului Educației și Științei al Ucrainei, Lilia Grinevich, care a constituit o bună ocazie pentru a pune în discuție modalitățile de consolidare a cooperării în domeniul învățământului între țările participante, inclusiv provocările cu care se confruntă sistemele educaționale naționale, precum și un șir de aspecte ce țin de procesul educațional al minorităților naționale și punerea în aplicare a recomandărilor Comisiei de la Veneția privind art. 7 al Legii învățământului din Ucraina.

De asemenea, Ambasadorul Ruslan Bolbocean a evocat participarea artiștilor țării noastre, pentru al treilea an consecutiv, la Festivalul International al artelor din ţările arealului carpatin grație sprijinului oferit de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, menționând că o cooperare mai strânsă în domeniul culturii, artelor şi patrimoniului cultural își aduce aportul în sprijinul dezvoltării și consolidării relațiilor de prietenie și colaborare a țărilor participante.