Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Agenții economici din Lviv, Ucraina interesați de cooperarea cu mediul de afaceri autohton

Peste 15 agenți economici din țara noastră și 5 din Lviv, Ucraina s-au întâlnit joi, 21 iunie 2018, la Forumul de Afaceri „Republica Moldova-Ucraina”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

În discursul de deschidere a evenimentului, Sergiu Harea, președintele CCI a RM a menționat că: “Evenimentul de astăzi este rezultatul celei de-a XIV-a Comisii interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare comercial- economica și desigur colaborării dintre CCI a RM cu Camera din Ucraina și CCI Lviv. Împreună cu CCI Ucraina am reușit să organizăm participarea mediului de afaceri din țările noastre la forumuri de afaceri, întrevederi bilaterale, în urma cărora au fost semnate noi contracte de colaborare”.

Potrivit lui Roman Filipov, director al Departamentului de Politică Economică al Administrației Regionale Lviv, Ucraina și Republica Moldova au multe în comun: ”Astăzi, Ucraina și Republica Moldova au aceleași aspirații în ceea ce privește dezvoltarea economică. În primul rând ne concentrăm pe investiții, comerț și desigur pe colaborare strategică”.

Consulul Onorific al Republicii Moldova în Lviv Vladimir Gubițkyy a menționat că mediul de afaceri din cele două țări are nevoie de o platform de cooperare și că Ambasada Republicii Moldova în Ucraina va oferi asistență necesară și va contribui la dezvoltarea relațiilor comercial-economice și cultural-umanitare dintre cele două state.

În cadrul forumului a fost prezentat potențialul economic al Republicii Moldova, cât și cel al regiunii Lviv.

Companiile ucrainene și-au prezentat potențialul și dorința de cooperare cu mediul de afaceri autohton.

După întrevederile bilaterale, delegația oamenilor de afaceri din Ucraina a vizitat câteva companii din țara noastră.

Notă: ”Potrivit Biroului Național de Statistică a RM, volumul comerțului exterior dintre RM și Ucraina în anul 2017 a constituit cca 576 milioane dolari SUA”.

Sursa: www.chamber.md