Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Ruslan Bolbocean cu Guvernatorul regiunii Harkov Yuliya Svetlichnaya

Pe 30 iulie 2018, în cadrul vizitei de lucru întreprinse în regiunea Harkov, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu Guvernatorul regiunii Harkov Yuliya Svetlichnaya. La întâlnire a participat, de asemenea, Prim-vicepreședintele Consiliului Regional Viktor Kovalenko.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat un șir de subiecte ce țin de cooperarea interregională, aprofundarea colaborării în domeniile comercial-economic și cultural-umanitar. În acest context, părțile și-au expus interesul în lansarea procesului de deschidere a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov, care va facilita stabilirea contactelor directe între mediile de afaceri din Republica Moldova și această regiune, și va contribui la dezvoltarea proiectelor cultural-umanitare.

Un subiect aparte a vizat examinarea posibilității lansării unei rute feroviare Chișinău - Harkov.

De asemenea, profitând de oportunitate, Ambasadorul Ruslan Bolbocean i-a mulțumit Guvernatorului pentru invitația de a participa la cel de-al 10-lea Forum Economic Internațional "Inovații. Investiții, Inițiative de la Harkov" din 28-29 septembrie 2018 și, la rândul său, a lansat o invitație pentru oamenii de afaceri din regiunea Harkov să participe la lucrările Business forumului țărilor-membre GUAM, planificat pentru toamna anului curent la Chișinău.