Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Recepţie organizată de Ambasada Republicii Moldova în Ucraina cu ocazia Zilei Independenței

Pe data de 10 septembrie 2018, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a organizat o recepţie cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, care s-a desfășurat în unul din cele mai prestigioase localuri din capitata ucraineană – Fairmont Grand Hotel Kyiv.

Oaspetele de onoare al evenimentului festiv a fost Volodymyr Kistion, Viceprim-ministrul Ucrainei. La recepție au luat parte oficiali ucraineni, membrii corpului diplomatic din Ucraina, oameni de cultură şi de afaceri, reprezentanţi ai comunității moldovenilor din Ucraina.

În cadrul discursului său, Ambasadorul Ruslan Bolbocean a menționat intensificarea semnificativă pe parcursul ultimilor ani a dialogului politic moldo-ucrainean la cel mai înalt nivel, precum și agenda consistentă a relațiilor bilaterale între Republica Moldova și Ucraina, cooperarea fructuoasă între ministere și departamente pe un șir de sectoare, în special cel frontalier, infrastructura, protecția mediului, sectorul energetic ș.a. În același context, Ambasadorul a menționat și consolidarea semnificativă a componentei interparlamentare a cooperării moldo-ucrainene.