Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Vizita de lucru a secretarului de stat Daniela Morari la Kiev

20 septembrie, Kiev - Aspectele agendei europene ale Republicii Moldova şi Ucrainei, eforturile de implementare a Acordurilor de Asociere, principalele priorități ale exercițiului de coordonare și consolidare a capacităților instituționale pe dimensiunea de integrare europeană au fost discutate de către secretarul de stat, Daniela Morari cu Ivanna Klympush-Tsintsadze, Viceprim-ministru pentru integrare europeană şi euroatlantică a Ucrainei.

În cadrul întrevederii cu oficialul ucrainean a fost realizat un schimb de opinii privind prioritățile de cooperare cu Uniunea Europeană. Părţile au convenit asupra necesității consolidării formatului de discuţii a ţărilor care implementează Acorduri de Asociere cu UE în vederea valorificării potenţialului de cooperare cu partenerii europeni.

De asemenea, au fost abordate aspecte ale cooperării pe dimensiunea Parteneriatului Estic, find exprimată convingerea că implementarea priorităţilor stabilite până în anul 2020 pe platforma Parteneriatului Estic, permit nu doar obţinerea beneficiilor palpabile pentru populaţie ci şi crearea precondiţiilor necesare pentru avansarea relaţiilor cu Uniunea Europeană.

Agenda vizitei la Kiev a inclus participarea secretarului de stat Daniela Morari în calitate de vorbitor la cel de-al II-lea Forum al societății civile privind schimbul de experienţă în implementarea Acordurilor de Asociere cu UE. În cadrul acestuia pe lângă relatarea experienţei şi iniţiativelor Republicii Moldova de aprofundare a cooperării cu UE, au fost discutate sugestii de avansare a cooperării cu Uniunea Europeană în formatul celor 3 țări asociate, fiind accentuată importanţa consolidării cooperării cu societatea civilă în implementarea Acordului de Asociere.

Sursa: mfa.gov.md