Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Vizita oficială a delegației moldovenești la Kiev, condusă de Viceprim-ministrul pentru reintegrare, doamna Cristina Lesnic

În perioada 19-20 septembrie curent, delegația moldovenească condusă de Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic a efectuat o vizită de lucru în or. Kiev, la invitația părții ucrainene.

Vizita se înscrie în cadrul dialogului de cooperare moldo-ucrainean, orientat pe relațiile de bună vecinătate și prietenie.

Delegația Republicii Moldova a avut mai multe întrevederi cu oficiali de nivel înalt ai instituțiilor ucrainene, printre care Alexandr Turcinov, Secretarul Consiliului de securitate națională și apărare, Vadim Cernîș, Ministrul pe problemele teritoriilor temporar ocupate și persoanelor strămutate intern, precum și cu Pavlo Klimkin, Ministrul afacerilor externe.

O atenție deosibită a fost dedicată subiectelor comune de cooperare și aspectelor ce țin de securitatea națională, regională și cea internațională.

Oficialii au discutat subiecte ce țin de controlul comun la frontiera moldo-ucraineană, evoluțiile de pe agenda de lucru în formatul ,,5+2”, inclusiv au făcut un schimb de opinii cu privire la evoluțiile ce țin de politicile sectoriale.

Atît Chișinăul cît și Kievul au rămas deschiși pentru dezvoltarea dialogului și a inițiativelor comune, care ar putea încuraja un parteneriat activ și dinamic în diferite domenii.

Partea ucraineană a împărtășit experiența sa și a reiterat disponibilitatea de a continua dialogul bilateral.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a comunicat despre noile modificări care s-au produs la nivel național: legislativ, instituțional și organizațional pe paliere sectoriale și a lansat invitații colegilor ucraineni de a vizita Republica Moldova.

Părțile s-au asigurat reciproc că dialogul existent este unul eficient și vor continua să dezvolte relațiile sale de cooperare pe toate domeniile de activitate și în toate platformele unde ambele state sunt participante.

Sursa: gov.md