Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Participarea Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina la cea de-a V-a ediție a Festivalului culturii popoarelor lumii

Pe 27 octombrie 2018, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a participat la cea de-a V-a ediție a Festivalului culturii popoarelor lumii ”OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL”. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Complexului muzeal din Kiev "Mystetskyi Arsenal" și a avut drept scop familiarizarea vizitatorilor cu tradițiile și cultura țărilor participante. Oaspetele de onoare al Festivalului a fost Prima Doamna a Ucrainei Marina Poroșenko.

Ambasada a fost prezentă la eveniment cu un stand național amplasat pe o suprafață de circa 40 de metri și realizat în stilul ”Casei mari” - una din piesele principale ale locuinţei tradiţionale moldoveneşti, ce constituie un simbol al familiei și un atribut al identităţii culturale a acesteia. Standul a redat caracterul festiv al ”Casei mari” în conformitate cu descrierile etnografice, fiind decorată cu obiecte confecţionate manual, icoane, perne cu feţe brodate, prosoape, costume naționale, covoare moldovenești și obiecte din lemn şi ceramică. Standul Republicii Moldova s-a bucurat de o popularitate sporită din partea publicului care a participat la eveniment, oaspeții fiind serviți cu vin și tradiționalele plăcinte moldovenești.

În calitate de invitat special al Ambasadei la festival a fost Ansamblul academic de dansuri de dansuri “Sonechko”, din localitatea ucraineană Jitomir, conducător artistic Mihail Guzun, originar din Republica Moldova, Artist al Poporului din Ucraina. Renumitul colectiv artistic a evoluat pe scenă cu un repertoriu deosebit de muzică şi dans popular, fiind foarte apreciat și aplaudat de public.

La ediția din anul curent au luat parte circa 30 de misiuni diplomatice străine acreditate la Kiev.