Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Podul peste râul Nistru în apropierea localităților Unguri și Bronița va fi deschis, în regim de testare, pentru circulația autoturismelor

Începând de mâine, 28 noiembrie curent, podul peste râul Nistru în apropierea localităților Unguri și Bronița de la frontiera moldo-ucraineană va fi deschis, în regim de testare, pentru traficul internațional. Astfel, va fi admisă circulația mijloacelor de transport pentru pasageri și mărfuri, cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone.

Deschiderea circulației vehiculelor prin postul vamal „Unguri” va permite dispersarea fluxurilor sporite din vama „Otaci”, aflată la circa 8 km distanță. Actualmente, circulația prin postul vamal „Otaci” este îngreunată și de lucrările de reabilitare desfășurate pe teritoriul postului vamal „Moghileov-Podolsk” din Ucraina. Lucrările au început în data de 2 noiembrie curent, fiind preconizate pentru o perioadă de două luni.

Asupra deschiderii circulației autoturismelor, în regim de testare, pe podul peste râul Nistru în apropierea localităților Unguri și Bronița, au convenit premierul Pavel Filip și omologul său ucrainean Volodymyr Groysman, în cadrul întrevederii care a avut loc pe 24 noiembrie curent, la Kiev.

Sursa: gov.md