Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Activitatea Ambasadei

Participarea reprezentanților Republicii Moldova la cea de-a patra ediție a Festivalului International al artelor din ţările arealului carpatin ”Carpathian Space”

În perioada 3-5 mai 2019, reprezentanții Republicii Moldova au participat la cea de-a treia ediție a Festivalului International al artelor din ţările arealului carpatin ”Carpathian Space”, care s-a desfășurat în or. Ivano-Frankovsk.

La ediția din anul curent al acestui eveniment cultural, grație eforturilor Ambasadei și cu sprijinul Uniunii Muzicienilor din Moldova și Consiliului Raional Strășeni, țara noastră a fost reprezentată de Ansamblul folcloric ”Lozioara” din comuna Lozova, raionul Strășeni, precum și de interpreta Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” Cristina Goncearova. Colectivul artistic ”Lozioara” a fost prezent pe scenă în cadrul acestui festival cu un repertoriu aparte de muzică şi dans popular, iar interpreta de operă Cristina Goncearova a evoluat în cadrul concertului de gală de la Filarmonica or. Ivano-Frankivsk cu genericul ”Capodoperele mondiale”, cu participarea soliștilor de operă și operetă ai țărilor participante. În cadrul Festivalului de la Ivano-Frankivsk, cu suportul Consulatului Onorific al RM la Borispil, a fost vernisată și o expoziție de fotografii cu genericul „Chișinăul și istoria sa în vechile fotografii”.

Menționăm că evoluarea pe scenele Ivano-Frankovsk-ului a talentelor autohtone ale țării noastre al patrulea an consecutiv, permite o promovare la nivelul corespunzător a culturii Republicii Moldova, a valorilor naționale autentice, precum și a măiestriei artiștilor.

Festivalul ”Carpathian Space” a fost organizat de Ministerul Culturii al Ucrainei, în colaborare cu Teatrul Național de Operetă din Kiev, având menirea de a reliefa tradiţiile, obiceiurile unice şi potențialul cultural al popoarelor arealului carpatin și a promova schimburilor culturale între țările participante.

La deschiderea Festivalului a luat parte Ministrul Culturii al Ucrainei Yevgeniy Nishchuk și mai mulți Șefi ai misiunilor diplomatice ai țărilor participante la Festival.