Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Noutăţile MAE IE

„Valuri în pustiu” – film cu Leons Briedis despre Grigore Vieru

„Valuri în pustiu” – film cu Leons Briedis despre Grigore Vieru
10 aprilie, Chișinău – Moldova și Letonia unite de prietenia lui Leons Briedis cu Grigore Vieru au devenit subiectul filmului „Valuri în pustiu”, prezentat la Riga în cadrul unei proiecții private la muzeul scriitorului Imants Ziedonis. Evenimentul a fost organizat săptămâna trecută în capitala letonă cu concursul Ambasadei Republicii Moldova din această țară.

Filmul documentar „Valuri în pustiu” cu protagonistul Leons Briedis, poet, novelist, eseist și traducător leton, povestește despre legătura sufletească a poetului față de Republica Moldova, valoarea versurilor lui Vieru pentru poporul leton, în special poezia “În limba ta”, care a devenit în anii ’80 „imnul neoficial al renașterii naționale” în Letonia (“Dzimta Valoda”).

Filmul „Valuri în pustiu” este regizat de Olga Lucovnicova, membru al Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova, aflată la Riga în cadrul programului Erasmus+, realizat în cooperare cu Centrul leton pentru dezvoltarea tineretului (Latvijas Jauniešu Attīstības Centrs) și sprijinit de Ambasada Republicii Moldova în Letonia.

Leons Briedis și soția Maria Briede-Macovei au fost distinși cu medalia “Meritul Civic” pe 12 octombrie 2016 prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor moldo-letone de prietenie și merite în aprofundarea legăturilor interculturale.

Trailerul filmului: https://youtu.be/Ch6AuJA6O-U.