Privatization

Centrul de Apel

Republica Moldova Pagina Oficială Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Adresa: 01901, Kiev,
str. Yagotinska, 2

Anticamera:
+ (38 044) 521-22-80

Secţia consulară:
+ (38 044) 521-22-79

E-mail: kiev@mfa.gov.md

Noutăţile MAE IE

Delegaţia Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie în vizită la MAEIE

Delegaţia Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie în vizită la MAEIE

14 mai, Chişinău – Priorităţile politicii externe a Republicii Moldova, procesul de integrare europeană şi reintegrare a ţării, precum și subiecte de securitate regională au fost discutate în cadrul întrevederii secretarului de stat Tatiana Molcean cu un grup de masteranzi de la Colegiul Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie.

În intervenția sa, secretarul de stat s-a referit la priorităţile politicii externe a Republicii Moldova, procesul de integrare europeană şi reintegrare a ţării, precum și la securitatea regională.

„Obiectivul numărul unu al Republicii Moldova este implementarea Acordului de Asociere cu UE şi atât Guvernul, cât şi Parlamentul de la Chişinău sunt ferm determinate să promoveze reformele necesare pentru a înainta în această direcţie. În ceea ce ţine de procesul de reintegrare a ţării, privim pozitiv progresele ce se atestă în dinamica reglementării conflictului transnistrean, prin prisma implementării înţelegerilor la care s-a ajuns în ultimele luni”, a relatat oficialul moldovean.

La rândul lor, membrii delegaţiei s-au interesat despre unele detalii ce ţin de evoluţiile în reglementarea problematicii transnistrene, progresele înregistrate în procesul de integrare europeană şi proiectele implementate cu suportul UE, precum şi cooperarea pe dimensiunea de securitate şi apărare comună.

Amintim că întrevederea se înscrie în şirul vizitelor de studiu în Republica Moldova, devenite deja tradiţionale, a persoanelor care îşi fac studiile post-universitare la instituţiile de studii strategice din alte ţări.

Delegaţia Colegiului include experţi civili si militari din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Regatul Arabiei Saudite, Oman, Statul Qatar, Pakistan, Bangladesh, Japonia, Republica Indonezia, Republica Federală Nigeria, Malaysia şi India.